Det siste kysset!

Stua er stille. Arne og Kirsti er på jobb, Petter sover. Jeg sitter alene på stua med tankene mine. I dag er det ti måneder siden Haakon døde. Ti lange og grusomme måneder har gått siden han døde i armene mine på et sykehus i England! Ti brutale måneder med famling over hvordan det nye livet skal leves. Jeg klarer ennå ikke å finne plassen min, jeg klarer ikke å finne ut hvor jeg passer inn. Det prøves og feiles. Men jeg prøver!

Jeg får ikke mye hjelp. Min kjære sogneprest  Anette har hjulpet meg mye med sorgarbeid, men teknikker om hvordan jeg skal takle alle inntrykkene jeg sitter igjen med etter at Haakon døde har jeg prøvd å finne selv. Det er lite impulser å få utenifra! Så og si alle vennene har forsvunnet en etter en og familien bor langt unna. Livet mitt er satt på pause, jeg må, sammen med Arne, finne ut av ting selv.

Men når jeg ser meg tilbake, ser tilbake på tiden før jul så ser jeg  at jeg har kommet veldig langt. Jeg klarer mye mer nå enn da. Selv om jeg ikke klarer hver butikktur er jeg ofte med. Jeg gjør litt mer husarbeid og lager mer mat. Dette er mine impulser. De kommer ikke utenifra, men fra meg selv. Klart jeg skulle ønske at jeg hadde venner som hadde bedt meg med på ting, som hadde ringt eller kommet innom, men jeg har forandret meg. Jeg er ikke den jeg en gang var.

Ti lange måneder har gått siden jeg lå ved siden av Haakon og ga ham det siste kysset på kinnet. Ti lange måneder siden jeg kunne gi ham den siste klemmen og fortelle ham hvor høyt jeg elsket ham og hvor jeg ba ham dra opp til stjerna vår og vente på mamma der. Ti måneder med sorg og savn, men også blaff av smil og glede.

Jeg savner deg så fælt, vennen min!

IMG_9584

En kommentar om “Det siste kysset!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s