Vet du hva barnet ditt gjør på lørdagskvelden?

I skrivende stund har facebookinnlegget som jeg postet den 18/12 fått over 22 000 reaksjoner og nesten 14 000 delinger! Det er ganske enkelt helt utrolig! Jeg husker så godt den kvelden. Det blinket i mobilen min i ett sett, og jeg sa til Arne at vi kanskje kom opp i ett par tusen kommentarer før vi la oss. Det tok bare en liten time så var vi over det.

Så og si alle kommentarene var støttende og folk ga uttrykk for at dette stoffet hadde de aldri hørt om og takket for åpenheten. Vi hadde heller aldri hørt om MDMA før, det var helt nytt! Men vi leste oss opp på MDMA, vi fikk ny informasjon om canabis, de såkalte «ufarlige» stoffene som ungdommen nå sier! Har du som forelder nok informasjon til å ta praten med poden i huset? Vet du hvilke stoffer som sirkulerer i nærmiljøet, vet du hva du skal se etter, vet du egentlig hva de blir utsatt for når de sier de skal på fest! Vel, politiet sier at er det 10 stk på en fest, vil en bruke narkotika! Har du skylapper på vil du mest sannsylig trekke litt på smilebåndet og si at det er ikke ditt barn! Tar du av skylappene vil du se at barnet ditt blir eksponert for mange forskjellige stoffer! Og ungdommen selv går rundt og tror at bl.a. hasj er ufarlig! Da er det vårt ansvar å gi dem informasjon om at dette er helt feil, uten å bruke pekefingeren.

Kanskje var du en som røyka hasj i din ungdom, og det gikk jo veldig bra! Vel, nå er virkestoffet i hasj, THC, veldig mye sterkere enn da du røyka! 5 ganger for å være mer nøyaktig! Og det «snille» stoffet, CBD, som er der for å motvirke psykose, depresjoner og angst er uforandret eller i noen beslag også fjernet! Dette er det våre ungdommer nå går rundt og røyker på fester og som de tror er ufarlig! Og desverre ikke bare på fest! Det er veldig få ungdommer som sitter bak skolen på en kveld og drikker alkohol. Men røyke hasj, det gjør de! Så hvis ungdommen din sier h*n skal ut med venner, spør hvilke venner, hva de skal gjøre, hvor skal de! Så er det faktisk lov til å ta seg en tur på butikken samtidig som du sjekker på lekeplassen, skolegården, barnehagen eller skogen som h*n sa de skulle til! Møtes de kl 17 så har de masse av tid til å røyke litt hasj og ikke bli merket når de kommer hjem klokken 22! Det kan faktisk være at nettopp din ungdom lyver til deg og at h*n gjør helt andre ting enn det du tror! Min oppfordring til deg som forelder: Les deg godt opp på de «ufarlige» stoffene og ta praten med poden! De er faktisk ikke så ufarlig som de sier!

MDMA

 

 

En kommentar om “Vet du hva barnet ditt gjør på lørdagskvelden?

  1. Veldig trist å høre om det du opplevde på helsesista sin story. Veldig takknemlig for at du i dag jobber for å forhindre at spessielt ungdommer i dag begynner med rus. Det blir mer og mer vanlig i mange miljøer og det er skremmende.

    Hilsen 20 åring fra Oslo

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s