Lyset er tent!

Jeg vil ikke møte dagen i dag! Jeg lukker øynene, drar dyna godt rundt meg, men pulsen har allerede steget og jeg hører slagene i øret! Natten ble kort igjen, jeg vet at denne dagen vil bli grusom. Jeg tar mobilen og står opp. Etter en tur på badet rusler jeg inn på kjøkkenet og setter på tevann. Gammel vane, jeg går på autopilot! Så går jeg inn på stua og tenner et lys foran bildet av Haakon.  Jeg stopper opp, ser flammen ta tak og jeg ser på Haakon. Kjære vennen min, jeg skal være med deg i  dag, helt til slutten, jeg slipper deg ikke!

Jeg er rastløs, jeg klarer ikke å slappe av. Pusten stopper ved brystet og pulsen er fortsatt altfor høy. Jeg vandrer, flytter på ting, jeg kjenner på angsten igjen. Nå i dag er den sterk. Jeg henter en lysestake og setter i et hvitt lys. Jeg tar av alt som står på bordet på stua og setter lysestaken midt på bordet. Tårene sildrer mens jeg snur meg og ser på bildet av Haakon. Jeg er her Haakon, mamma er sammen med deg. Jeg elsker deg vennen!

Vi setter oss sammen i sofaen, Arne og jeg. En mamma og en pappa! Lyset er tent. Ett enslig, hvitt lys! Klokken er snart 10 og jeg har mest lyst til å forsvinne. Hvor i all verden skal jeg hente mer styrke fra? Smerten jager i kroppen, i hver en nerve kjenner jeg hvor vondt dette gjør! Hvordan skal jeg som mamma komme meg gjennom dette? Jeg folder hendene, klokka slår 10 og jeg kjenner mammahjertet blør, det er et stort åpent sår! Det tar lang tid før jeg igjen klarer å puste normalt, men smerten blir sittende. Den verker i hele kroppen. Av alle ting man som forelder må ta stilling til, så må dette være det værste en mamma og pappa må gjennom.  På formiddagen får vi et bilde fra Dennis. Haakons urne står nå i sjømannskirken i London. Lyset er tent!

22685013_1863667466991929_1270673614_n

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s