Kjære MDMA-bruker!

God mandag!

Hvordan er formen etter helga! Litt tung i hodet kanskje? De sårene inn i munnen er helt sikkert ikke gode de heller. Men ellers så føler du deg kanskje i ok form, med tanke på at på at helga var god den! Det droppet du hadde på lørdagen igjen gjorde susen, herlig fest! Men så kommer den helsikes nedturen da, og du merker kanskje at den begynner å bli verre enn sist! Ikke husker du så godt som du gjorde før heller. Skolearbeidet blir liksom litt vanskeligere å holde tritt med! Så er det denne depresjonen da! Du føler deg nedstemt og deppa og det er ikke så mye som gir glede, men foran mamma og pappa gjør du alt for å skjule at du egentlig har det rævva! Prøver å være den samme humørfylte, gode gutten de er så vant med å ha i hus! Men når du tenker deg om var det verre med kroppstemperaturen på lørdag, du var så hinsides varm, mye mer enn før. Så du drakk mye mer vann, pluss litt ekstra alkohol for å holde steamen. Kunne jo ikke risikere å miste rusen! Hjertet slo ganske så hardt det også, men det kan være for at du danset så mye og kondisen er så dårlig. Du orker ikke så mye aktivitet i ukene mer.

En liten tanke kommer snikende at det kan hende det er lurt å stoppe nå, kanskje det ikke er så lurt å droppe Molly så ofte likevell? Bare det å fikse noe i stereoanlegget i bilen har faktisk blitt et problem, du skjønner ikke hva som er galt! Så var det søvnen da, får jo ikke nok søvn heller, og det er et slit å komme seg opp på skolen hver dag. Har jo aldri slitt med søvnvansker før! Du føler deg stresset hele tiden, og panikken som aldri var der før har plutselig dukket opp ut av intet! Hvorfor i huleste skal du være redd for å gå på bussen, den bussen du har tatt i noen år nå med de samme menneskene! Stemmene i hodet sier deg at de bør du holde deg langt unna, de er ute etter å ta deg! Hjertet banker idet du går inn på bussen! Så for å kompensere angsten som har bitt seg fast, blir du heller sinna, aggresiv. Du «biter» etter de som kommer med en bemerkning om at du ikke ser så godt ut og lurer på om du er syk.

Så har mamma lagd middag, favoritten din, for hun synes du spiser så lite for tiden. Du har bare lyst til å gå fra bordet, uten å spise. Matlysten er borte, sammen med hukommelsen, gleden ved livet, treningsgleden, filmkveld med gjengen! Nå er det meste erstattet med angst, panikk, sinne, du er oftere syk og må holde senga! Så begynner du å skjønne tegninga! Det er kanskje ikke så kult med MDMA likevell! Joda, rusen er god, men nedturene er snart ikke verdt oppturene mer. Så du er den smarte og bestemmer deg for å slutte med dette stoffet som alle sier er så ufarlig. Du hører om folk som faktisk dør og tenker: «Ikke faen, det skal ikke skje med meg!» Du slutter med å selge/dele det du har, det kan jo faktisk hende kompisen din som du har solgt en dose til ikke tåler den dosen og han er nestemann i statistikken!

Det har nå gått ca 4 år siden du slutta med MDMA, du har ikke droppa en eneste gang. Men fortsatt så sitter angsten der, den fobiske angsten om å gå på den jævla bussen. Du klarer fortsatt ikke å forstå problemet med stereoanlegget, du må vente med å ta opp de fagene du strøk i på VGS, hukommelsen spiller forsatt ikke på lag! Like stressa er du nå som da du slutta og vekta har kanskje stabilisert seg på nesten minussiden. Matlysten er fortsatt på bånn og gleden ved å leve er fortsatt uteblitt. Depresjonen har også bitt seg fast, deppa hele tiden!

Dette er langtidsskadene ved å bruke MDMA over en tid. MDMA skader faktisk hjernens normale funksjon ved å ødelegge serotoninen (nevrotransmitter som hjernecellene – nevronene – bruker for å kommunisere). Hjernebarken din er faktisk herpa, bare fordi du mente at MDMA var ufarlig og kult! Vel, jeg kan fortelle deg…det er ikke kult å være død!

Kilde: Professor Andrew Parrott, School of Human and Healt Sciences, Swansea Univeristy, UK

I dag ble vi intervjuet av NRK Buskerud om Haakon sitt dødsfall og skadene ved bruk av MDMA. Sammen med oss stilte også leder for forebyggende, Kari Benjaminsen ved Drammen politistasjon. Du kan høre intervjuet her.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s